Vakantiegeld bottleneck?

Geplaatst op 19 mei 2009
Vakantiegeld zware dobber voor bedrijven

Tubantia dinsdag 19 mei 2009 | 03:17 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 19 mei 2009 | 12:13

RIJSSEN – De één wacht er met smart op, de ander krijgt buikpijn bij de gedachte het te moeten uitbetalen: vakantiegeld. De crisis zorgt ervoor dat het extraatje dit jaar niet onopgemerkt voorbij gaat. Voor de vele bedrijven die het moeilijk hebben is eind mei de extra uitbetaling zwaar.

“De meeste bedrijven in het midden- en kleinbedrijf leggen niet maandelijks geld opzij voor het vakantiegeld”, zegt Eric Swabedissen van de Rijssense INNGroep dat voor bedrijven en werknemers informatie over loon, sociale lasten en andere arbeidsvoorwaarden bundelt. Volgens hem gaan de meeste kleinere bedrijven er van uit dat de extra financiële ruimte er is als het vakantiegeld moet worden uitbetaald.

commentaar BizzFinancieringen: Geen teken van luxe. Een order die niet doorgaat, of een klant die failliet gaat en de boel valt om! De voorbode van meer ontslagen?

Plaats een reactie

You must be logged in to post a comment.